95.

Interiér bytu 3+KK, Kařez

Kategorie projektu ‐ Interiér

Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo
Jména autorů Studio In2, Ing. Lucie Barešová a MgA. Halka Freidingerová
Ateliér
Místo realizace Kařez
Investor Majitelé bytu .. nechtějí uvádět jména
Dodavatel Studio In2
Datum kolaudace projektu Říjen 2021
Fotograf

BYT 3+kk, 70 m2, Kařez
Návrh a realizace Studio In2 / Ing. Lucie Barešová & MgA. Halka Freidingerová /
Autor fotografií interiéru: MgA. Adéla Leinweberová
Klienti zakoupili nový byt v domě, který dýchá ženskou energií. Developer byla žena a přestavba hospodářského objektu na bytový dům byla její srdeční záležitostí. Jedná se o byt 3+kk o ploše 70 m2.
Vstoupily jsme do spolupráce na tomto interiéru ve chvíli, kdy už byly hotové podlahy vč. soklových lišt, interiérových dveří, vstupních dveří a koupelny. Resp. v koupelně byly hotové obklady a dlažba, vana a umyvadlo. My tedy koupelnu pouze dozařídily. Jinak byl byt prázdný. V dětském pokoji a ložnici se muselo posunout topeními.
Rozpočet byl omezený, takže jsme při realizaci musely nejen hledat co nejlevnější materiály a prvky, ale musely jsme leccos z návrhu vypustit nebo zjednodušit. Od začátku jsme například věděly, že kuchyň určitě nebudeme moci navrhnout atypickou, ale typovou. Klientka si vysloveně přála, aby kuchyň nebyla minimalisticky hladká a strohá. A tak jsme zvolily profilovaná dvířka a tato profilace pak pokračuje na všech atypických vestavných skříních. U těch bylo jasné, že musí být na míru.

Charakter profilovaných dvířek jde dle našeho názoru dobře s černými kovovými prvky a tak se černá objevuje v celém interiéru, ale jen v menších plochách a detailech. V lampách, rámech obrazů, kuchyňských úchytkách, věšáčcích, dekoru na roletě apod.
Klientka bytu pracuje z domova, kde komunikuje přes webovou kameru se světem, ale byt svojí velikostí neumožňuje, aby měla svou vlastní pracovnu. Pracovní místo jsme umístili do ložnice. Pracovní prostor je opticky oddělený příčkou ze dřevěných sloupků / hranolů, která je analogií kovového zábradlí na schodišti. Stěnu za pracovní židlí jsme odekorovaly malbou, což byl jeden z požadavků klientky, aby měla v záběru v kameře zajímavé pozadí. Motiv velké malované květiny na stěně ložnice vychází ze vzoru, který se objevuje na atypické roletě a na polštářích v obývacím pokoji.
Všechny prostory bytu, kromě koupelny, dekorují malované vzory. V obývacím pokoji a předsíni silné šedé pruhy, stejně tak i v ložnici, tam jsou navíc v kombinaci s motivem monumentální květiny. Dětský pokoj je dekorován v horní části stěn tenkými proužky a siluetami mraků a malovanými hodinami.
V obývacím pokoji jsme použily jídelní stůl z předchozího bytu klientů a také černé kovové hodiny, které výborně zapadly do celkové koncepce.
V dětských pokojích většinou vždy navrhujeme rovnou velkou dospělou postel, v tomto interiéru si ale paní majitelka přála malé postýlky ve tvaru domečku. To bylo tedy dané.
Klientka znala práci našeho Studia dlouho před tím než nás oslovila. Nechala nám velký prostor v návrhu především textilních dekorací a nebála se kombinací dekorů, jak na textilu tak na stěnách, což je pro naší práci typické. Rády používáme do interiérů vlastní atypické koberce různých organických tvarů, zde jsme ale volily kruhový typový koberec, i z důvodu ušetření.
Tento interiér patří asi k „nejromantičtějším“ interiérům, co jsme kdy dělaly. Tedy, to je náš interní pocit z něj:).

Šetrnost budovy

Environmentální certifikace

Typ a dosažená úroveň certifikátu -

Hospodaření s vodou

Využívá se dešťová voda pro zalévání?
Využívá se dešťová voda pro další účely, např. splachování toalet?
Je na budově zelená střecha nebo fasáda?
Využívá se nějak přečištěná šedá voda (např. Z umyvadel a sprch)?

Kvalita vnitřního prostředí

Je dostatek čerstvého vzduchu řízen automatizovaně?
Jsou komfortní teploty v letním a zimním období řízeny automatizovaně?
Je zajištěno přirozené osvětlení ve všech pobytových prostorech?
Je umělé osvětlení řízeno automatizovaně?
Je zajištěna akustická pohoda (zejména doba dozvuku)?
Zahrnuje dispoziční řešení prvky zónování a ergonomie?

Principy cirkulární ekonomiky

Využívá se v projektu recyklovaných materiálů?
Využívá se v projektu recyklovatelných materiálů?
Prosazují se v projektu materiály s doloženou Environmentální deklarací o produktu (EPD)?
Využívají se jiné certifikace udržitelnosti materiálů a prvků?

Energetická náročnost

Třída energetické náročnosti budovy dle Průkazu energetické náročnosti budovy
Uvažuje se s efektivním energetickým managementem (měření a pravidelná analýza dat o spotřebách)?
Využívají se obnovitelné zdroje energie (např. solární systém, fotovoltaika)?

Návaznost na okolí

Umožňuje projekt snadné využívání hromadné dopravy?
Podporuje projekt využívání alternativní dopravy (např. cyklo, pěšky apod.)?
Je v blízkém okolí budovy přístup k odpočinkovým přírodním zónám (např. parky)?