9.

Sídlo společnosti VAVRYS CZ s.r.o.

Kategorie projektu ‐ Interiér

Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo Project photo
Jména autorů Petr Hovořák, Hana Zavadilová / DIMENSE Architects
Ateliér
Místo realizace Luhačovice, Uherskobrodská 983
Investor VAVRYS CZ s.r.o.
Dodavatel HEMA puls s.r.o.
Datum kolaudace projektu Červen 2021
Fotograf

Stavba a její propojení s Interiérem, byla ovlivněna náročným stavebním programem, který mimo standartní kancelářské prostory zahrnoval i prodejnu, zázemí pro zaměstnance, špičkově vybavené zasedací místnosti pro videokonference se zahraničními partnery a prezentační Showroom pro prezentaci nových kolekcí a sezónních novinek, včetně zázemí pro catering.
Požadavek investora byl na moderní a nadčasový Interiér, který bude reflektovat lehkost, svobodu, dlouhodobou udržitelnost a propojení s přírodou, tedy vlastnosti, které jsou spojeny jak se špičkovými sportovními materiály a produkty, které společnost distribuuje, a současně odráží i ducha společnosti. Důraz investora byl kladen na práci s denním světlem, a zejména funkční využití všech navržených prostor.
Úkolem architektů bylo vytvořit reprezentativní a současně střídmý interiér sídla společnosti Vavrys CZ, jednoho z největších distributorů sportovního oblečení a sportovní obuvi v ČR.
Dispozice rozložená ve dvou podlažích zahrnuje vstupní recepci, několik špičkově vybavených zasedacích místností, a jídelnu pro zaměstnance. Mimo kanceláří pro jednotlivá obchodní zastoupení, architekti navrhli i velký showroom s ozvučením, který umožňuje hromadně prezentovat jednotlivé sezónní kolekce.
Investor projevil nevšední pochopení pro provázanost stavby s Interiérem a smysl pro detail. I díky jeho úsilí se Interiér nestal pouhým vnitřním doplňkem stavby, ale vzájemně se se stavbou pozitivně ovlivňují a doplňují. Vznikl tak výjimečně příjemný prostor pro prezentaci špičkových sportovních výrobků, soustředěnou obchodní práci i relaxaci zaměstnanců.
Vysoké nároky na pracovní prostředí zaměstnanců se projevilo jednak v použití energeticky úsporného LED osvětlení s nastavitelnou intenzitou. Použitím akustických podhledů, nášlapných vrstev a obkladů ve všech kancelářských a zasedacích místnostech, pro dosažení optimální akustické pohody na pracovišti, a ve vybavení všech pracovišť elektricky stavitelnými pracovními stoly.
Investor podpořil architektonický návrh, který pracoval s maximálním využitím obnovitelných a přírodních materiálů, a to jak pro nášlapné vrstvy podlah, tak pro akustické obklady a podlahy z přírodních dřevovláknitých akustických desek, betonové skořepiny sanitárních prvků a recepčního pultu, až po dřevěné prezentační předstěny z modřínových profilů.

Interiér zahrnuje 2 podlaží rekonstruovaného objektu o celkové podlahové ploše 1.150m2 a jeho propojení s nově navrženou vzorkovou prodejnou o celkové podlahové ploše 340m2. Předmětem komplexního řešení interiéru bylo vybavení a vzhled všech místností, včetně návrhu všech koncových povrchových úprav podlah, podhledů, obkladů včetně koordinace a výběru všech koncových zařizovacích prvků, včetně osvětlení a ozvučení, NN, VZT a ZTI.

Šetrnost budovy

Environmentální certifikace

Typ a dosažená úroveň certifikátu -

Hospodaření s vodou

Využívá se dešťová voda pro zalévání?
Využívá se dešťová voda pro další účely, např. splachování toalet?
Je na budově zelená střecha nebo fasáda?
Využívá se nějak přečištěná šedá voda (např. Z umyvadel a sprch)?

Kvalita vnitřního prostředí

Je dostatek čerstvého vzduchu řízen automatizovaně?
Jsou komfortní teploty v letním a zimním období řízeny automatizovaně?
Je zajištěno přirozené osvětlení ve všech pobytových prostorech?
Je umělé osvětlení řízeno automatizovaně?
Je zajištěna akustická pohoda (zejména doba dozvuku)?
Zahrnuje dispoziční řešení prvky zónování a ergonomie?

Principy cirkulární ekonomiky

Využívá se v projektu recyklovaných materiálů?
Využívá se v projektu recyklovatelných materiálů?
Prosazují se v projektu materiály s doloženou Environmentální deklarací o produktu (EPD)?
Využívají se jiné certifikace udržitelnosti materiálů a prvků?

Energetická náročnost

Třída energetické náročnosti budovy dle Průkazu energetické náročnosti budovy B
Uvažuje se s efektivním energetickým managementem (měření a pravidelná analýza dat o spotřebách)?
Využívají se obnovitelné zdroje energie (např. solární systém, fotovoltaika)?

Návaznost na okolí

Umožňuje projekt snadné využívání hromadné dopravy?
Podporuje projekt využívání alternativní dopravy (např. cyklo, pěšky apod.)?
Je v blízkém okolí budovy přístup k odpočinkovým přírodním zónám (např. parky)?